Vorige

Egyptische vissoep

75 Minuten

€€€

Medium

Geraspte wortel en verse dille gaan heel goed samen met deze vissoep.

Fatima02bewerkt.png

Fatima Marzouki

Voeg toe aan favorieten
Voeg toe aan boodschappenlijstDeel dit gerecht

Ingrediënten

4 Personen

Egyptische vissoep

2

wortelen

2

(volledige) wijtingen

1

ui

4

kardemompeulen

2 l

water

2 el

bloem

1 kopje

water

1 snufje

zout

1 teentje

knoflook

1 snufje

komijnpoeder

300 ml

melk

1

kabeljauwfilet

1 handvol

mosselen

250 gr

grijze garnalen of scampi’s

1

limoen

1 handvol

dille

Keukenspullen

Rasp

Egyptische vissoep

  1. Zet een pot op het vuur en vul met water.
  2. Schil een wortel en snijd ze in grove stukken. Van de ajuin haal je enkel de buitenste schil. De tweede laag behoud je, want dat is een grote smaakmaker. Snijd er enkele inkepingen in. 
  3. Doe de wijtingen samen met de ui en de stukken wortel in de pot. Als je geen wijtingen hebt, kan je ook visgraten gebruiken. Dit is een klassieke visbouillon. 
  4. Plet nog enkele kardemompeulen en doe ze erbij. Door ze te pletten geven ze sneller hun smaak af.
  5. De bouillon moet nu een tijdje trekken. Laat die zeker 45 minuten opstaan. 
  6. Haal alles van de bouillon door een zeef.
  7. Meng wat ijskoud water met bloem in een kommetje, dit dient als bindmiddel voor de soep. Laat de soep nu opnieuw opkoken. 
  8.  Zet een steelpan op het vuur en doe er de melk in.
  9. Breng de soep op smaak met peper, zout, komijnpoeder en rasp een teentje look.
  10. Rasp een wortel en voeg die bij de soep.
  11. Snijd de kabeljauw in stukjes. Voeg deze toe aan je soep. 
  12. Doe de mosselen en reuzengarnalen erin. 
  13. Voeg in de laatste minuut de volle melk erbij.
  14. Hak ook wat dille fijn, dat combineert heel goed met vis. 
  15. Serveer in een diep bord als soep, voorgerecht of als hoofdgerecht. Lekker met een partje limoen en geroosterd (pita)brood.

Cookie-policy

Let's bake some cookies! Cook At Home gebruikt cookies. Klik hier om ze te accepteren.