Vorige

Asperges op Italiaanse wijze

25 Minuten

€€

Makkelijk

Asperges uit de oven met gesmolten parmegiano reggiano is een Italiaans voorgerecht om duimen en vingers bij af te likken.

Marco-08-bewerkt.png

Marco Cellini

Voeg toe aan favorieten
Voeg toe aan boodschappenlijstDeel dit gerecht

Ingrediënten

4 Personen

Asperges op Italiaanse wijze

30

witte asperges

1 scheutje

olijfolie

200 gr

rucola

1 snufje

peper

1 snufje

zout

200 gr

zongedroogde tomaten

1 scheut

aceto balsamico

200 gr

parmigiano reggiano

Tip & Trick: Asperges schillen

Keukenspullen

Dunschiller

Oven

Asperges op Italiaanse wijze

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Zet een ketel met ruim gezouten water op.
  3. Asperges schillen is enorm belangrijk. Wanneer er nog schil aan de asperges blijft hangen, krijg je een taaie smaak en harde draadjes die niet aangenaam zijn in je mond.
  4. Breek na het schillen ook de onderkanten af van de asperges.
  5. Wanneer het water kookt, doe je de asperges in de pot en kook je ze kort. Zet een pot met ijswater klaar. 
  6. De asperges moet je net kunnen buigen. Ze mogen niet te ver garen, want ze gaan zometeen nog even in de oven. Als dit vlot gaat leg je ze in de pot met ijswater. Dit stopt het gaarproces.
  7. Pak een ovenschaal en smeer deze in met wat olijfolie.
  8. Leg de asperges in de ovenschaal en rasp de Parmezaanse kaas over de asperges en doe er nog wat olijfolie overheen.
  9. Zet de ovenschaal nu in de oven. De asperges moeten er ongeveer 7 minuten in.
  10. Snijd tijdens het wachten de zongedroogde tomaten in stukjes en meng deze samen met de rucola in een kom. Kruid met een beetje zout, wat olijfolie en een scheut balsamico.
  11. Als de kaas is gesmolten, haal je de asperges er uit. Leg ze met een spatel op een bord. Doe daarover de rucola en de zongedroogde tomaten en werk af met wat olijfolie en peper.
  1.  Asperges schillen is enorm belangrijk. Wanneer er nog schil aanhangt, krijg je een taaie smaak en harde draadjes. Dit voelt niet aangenaam aan in de mond. 
  2. Doe ook de onderkant van de asperges eraf. Gooi deze niet weg, je kan ze nog gebruiken in een asperge soep. 

Cookie-policy

Let's bake some cookies! Cook At Home gebruikt cookies. Klik hier om ze te accepteren.