Wout Bru

Wout Bru baatte jarenlang tweesterrenrestaurant ‘Chez Bru’ uit in Eygalières. Tussen het koken door was hij ook te zien in verschillende televisieprogramma’s en zette hij diverse pop-up restaurants op. Sinds 2017 heeft hij in Durbuy de culinaire teugels van Le Sanglier des Ardennes in handen.
Maak kennis met Wout

Koken is het verkennen van zintuigen

Wout Bru

Biografie

Wout Bru studeerde als tiener aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Hierna liep hij stage in onder andere Frankrijk en Groot Brittanië. 

Wout opende zijn eerste zaak in Eygalières en ontving al na anderhalf jaar zijn eerste Michelinster. Zijn tweede ster volgde kort daarop en van 2005 tot 2011 was Chez Bru goed voor twee Michelinsterren. 

In 2011 sloot Wout zijn zaak in Frankrijk en keerde terug naar België. Hij opende verschillende pop-up restaurants en nam deel aan meerdere kookprogramma’s zoals Mijn RestaurantMasterchef en Junior Masterchef waarin hij samen met Fatima Marzouki jureerde. Verder namen zijn team van Chez Bru en Wout zelf het culinaire reilen en zeilen voor zich in Le Cheval Blanc in de winterperiode van 2011 tot 2014. Een restaurant gelegen in het gelijknamige en gerenommeerde vijfsterrenhotel in Courchevel.

In 2017 stapte hij in een nieuw culinair project met Marc Coucke en sindsdien loodst hij de keuken van Le Sanglier des Ardennes in Durbuy naar een gastronomisch topniveau.

"Blijven experimenteren en wereldse smaken ontdekken, daar word ik gelukkig van!"

Cookie-policy

Let's bake some cookies! Cook At Home gebruikt cookies. Klik hier om ze te accepteren.