Piet Huysentruyt

Piet is dé geliefde en succesvolle sterrenchef die Vlaanderen leerde koken. Zijn handige tips en duidelijke aanpak maken dat werkelijk iedereen heerlijke klassieke gerechten op tafel kan toveren. U rest alleen nog de vraag: wat eten we vandaag?
Maak kennis met Piet

The best of the best om te leren koken en bakken.

Piet Huysentruyt

Biografie

Piet Huysentruyt liep school in Koksijde, in hotelschool Ter Duinen. Daarna deed hij ervaring op in binnen– en buitenlandse restaurants waar hij met gerenommeerde chefs werkte.

In 1990 startte hij zijn eerste eigen restaurant in Wortegen-Petegem, onder zijn eigen naam. Hier liet hij zijn creativiteit de vrije loop en werd zijn passie beloond met een Michelin ster. In 1998 sloot Piet de deuren van zijn restaurant omdat hij met Lekker Thuis aan zijn eerste eigen kookprogramma op VTM begon. Er zouden meer dan 1500 afleveringen van gemaakt worden.

Van 2004 tot 2012 was hij te zien in het razend populaire kookprogramma SOS Piet ... In een klein autootje reed Piet kris kras door Vlaanderen en belde bij mensen thuis aan om daar, in hun eigen keuken, soms hilarische culinaire problemen op te lossen. Maar SOS Piet was vooral een educatief kookprogramma met gerechten die dagelijks in vele Vlaamse gezinnen worden voorgeschoteld. Piet gaf ook vaak keukentips die zelfs voor gevorderde hobbykoks nuttig waren!

Behalve SOS Piet, was hij ook gastheer van het kookprogramma De Perfecte Keuken en heeft hij talloze succesvolle kookboeken uitgebracht waaronder SOS Piet, Piet’s Pan, Piet Puur, Kookbijbel, Likoke On Tour en PH9715.

In 2013 heropende Piet Le Lutin Gourmant in Les Vans, het restaurant dat hij overnam in 2003, en gaf het de naam Likoké. Hier ging Piet zelf weer achter de kookpotten staan en verdiende er opnieuw een Michelinster. Ondertussen heeft Cyriel, Piet’s zoon het restaurant succesvol overgenomen!

"Mensen leren koken is mijn passie. Ik wil de liefde voor koken terugbrengen binnen het alledaagse gezin."

Cookie-policy

Let's bake some cookies! Cook At Home gebruikt cookies. Klik hier om ze te accepteren.