Peter De Clercq

Hij speelt met vuur. Letterlijk dan. En mét kennis van zaken. Peter De Clercq staat al meer dan 30 jaar achter de BBQ en neemt je graag mee in zijn vurige passie. Peter bewijst dat BBQ-’en niet enkel voor vleesliefhebbers is, ook vegetarische alternatieven komen uitgebreid aan bod.
Maak kennis met Peter

De dagen van alleen een vleesje bakken zijn voorbij

Peter De Clercq

Biografie

De liefde voor het vuur vond bij Peter Declercq zijn oorsprong in de beenhouwersstiel. Hij is opgeleid als slager aan hotelschool Ter Groene Poorte. In het weekend werkte hij bij een slager die geregeld grote BBQ’s organiseerde. Zo werden vlees en vuur al snel zijn passie en begon hij er ook thuis mee te experimenteren.

Van je passie je beroep maken: Peter deed het en opende in 1990 restaurant ‘Elckerlijc’ - nog steeds Belgiës bekendste grillrestaurant - waar hij bijna 30 jaar achter het vuur stond. Intussen heeft Peter de restaurantfakkel doorgegeven aan zijn kinderen en er zijn missie van gemaakt zijn BBQ-kennis te delen. Dat doet hij onder andere in zijn outdoorwinkel ‘SOTO’, waar je alles vindt om buiten te leven - BBQ’s, tuinsets en zelfs hottubs.  

Peter schreef al meer dan zeventien kookboeken, waaronder ook het eerste Nederlandstalige BBQ-kookboek ooit. Hij presenteerde samen met Seppe Nobels ‘Grillmasters’ op VIER. Verder zag je hem ook in BBQ Street op VTM en op de Nederlandse foodzender 24kitchen. Hij won in 2003 het wereldkampioenschap barbecuen, waar de jury het team loofde omwille van de topklasse van de gerechten. Met deze rugzak vol kennis en ervaring leert Peter jou ook graag de kneepjes van het vak. Wedden dat je al snel in vuur en vlam staat?

"Loopt jouw barbecue voor geen meter? Zoek dan hulp bij Peter."

Cookie-policy

Let's bake some cookies! Cook At Home gebruikt cookies. Klik hier om ze te accepteren.