Menu
Creatieve combinaties en pure smaken
De Braziliaanse Marcelo Ballardin is een laatbloeier onder de chefs, hij begon nl. pas met koken op 28-jarige leeftijd. Ondanks zijn late start schopte hij het toch in no time tot sterrenchef.
Marcelo bracht zijn jeugd door in Manaus, Brazilië. Op zijn 18e verhuisde hij met zijn vader naar Amerika. Marcelo ging er aan de slag in de HR-sector, maar na enkele jaren hield hij het er voor bekeken. Hij wilde graag naar Italië, het geboorteland van zijn vader, om er zijn roots op te zoeken. Marcelo had het in Italië naar zijn zin en zijn liefde voor eten en koken werd hier aangewakkerd. Niet wetende welke richting hij uit wilde met zijn leven, hakte Marcelo uiteindelijk de knoop door en ging hij gastronomie studeren aan Le Cordon Bleu London. Hij leerde er de kneepjes van het vak en nadat hij zijn opleiding had afgerond, ging hij aan de slag bij Gert De Mangeleer van Hertog Jan. Nadien ging hij enkele maanden op stage in Geranium in Kopenhagen om vervolgens op proef te gaan bij Syrco Bakker van Pure-C. Ook hier was het niveau torenhoog en was het een loodzware job. Toch voelde Marcelo zich er goed en groeide hij door tot Sous-chef en development chef. Marcelo werkte keihard en het wierp zijn vruchten af: in 2016 opende hij zijn eigen restaurant “OAK”. In 2018 kreeg “OAK” zijn eerste Michelinster en opende Marcelo ook samen met zijn Sous-chef een nieuwe zaak DOOR73”. In 2020 zette Marcelo een volgende stap in zijn culinaire carrière en presenteerde hij samen met Sergio Herman het programma “Mijn keuken, mijn restaurant”. In 2021 won hij het programma "Snackmasters".
"Ik houd het graag simpel, eenvoudig maar zeer krachtig in smaak met smaakcombinaties die opvallen en met herkenbare ingrediënten."