Menu
Het delen van brood en zout schept vriendschap en beloftes
Als oudste van tien kinderen was Fatima al op vroege leeftijd een hulp in de keuken van haar moeder. Het ‘moeten helpen’ veranderde al snel in een culinaire passie die ze verder bleef ontwikkelen. Vandaag geeft ze nog steeds kookworkshops en verzorgt ze catering vanuit haar eigen atelier in Antwerpen. Ze is auteur van de kookboeken ‘Koken met Fatima’, ‘Kijk en kook met Fatima’, ‘Mijn Arabische wereldkeuken’ en ‘De keuken van Fatima’. Daarnaast kon je haar ook aan het werk zien aan de zijde van Wout Bru als kindercoach in het programma ‘Junior Masterchef’.
Fatima haalt inspiratie uit het beste van de Marokkaanse, Arabische en Midden-Oosterse keuken. Minstens één keer per jaar reist ze nog naar Alexandrië, in Egypte, om onbekende kookmethodes en ingrediënten te ontdekken. Nog steeds experimenteert Fatima continu, ook met smaken uit andere wereldkeukens - ja, zelfs de Vlaamse.
“Het uitzoeken, bewaren en doorgeven van authentieke recepten is mijn culinaire passie!”